Tinas Lakseforret (serveret ved julefest 29/12 2006) Uhmmmmmmm !

Til 12 personer:

Ca. 600 g røget laks
Ca. 400 g røget hellefisk
2 stk. rød peber
2 stk. skalotteløg
Frisk dild
Citronsaft og olie (efter smag)
Salt
Peber

Laks, hellefisk, peber, løg og dild(?) hakkes først fint (i hånden)

Blendes derefter m/olie og citronsaft. Men ikke "for meget" - sådan ca. 7-8 gange med stavblender. Det må ikke blive til "grød".

Smages til med salt og peber - der skal en del salt til for at give den rigtige smag. Prøv dig frem.

God fornøjelse og velbekomme.

Kvarkkage - serveres gerne til Mies fødselsdag

Kvarkkage  

Antal: 6-8 personer

3 blade husblas
200 g Karolines Køkken kvark 1%
2 dl Karolines Køkken cremefraiche 18%
120 g sukker (ca. 1½ dl)
2 tsk fintrevet citronskal
2 spsk friskpresset citronsaft
¼ liter piskefløde
2 lagkagebunde

Pynt:
florsukker og citronmelisse



Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Rør kvark med cremefraiche, sukker og citronskal. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft, og kom den i kvarkblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i cremen. Anbring en lagkagebund i en springform (uden bund) på et serveringsfad, og fordel kvarkcremen herpå. Læg den anden lagkagebund oven på. Stil kvarkkagen koldt i nogle timer. Pynt med sigtet florsukker og et par blade citronmelisse.